Minirösti med lax

Serverar: 4 portioner

En liten läcker vickningsrätt som ger fina smakbrytningar mellan knaprig rösti, salt lax och frisk crème fraiche.

Ingredienser

  • 500 g potatis av fast sort
  • 1 liten knippa gräslök, ca 1 dl
  • ½ knippa persilja
  • 1 ägg
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 8 skivor rökt lax, tunna
  • Instruktioner

    1. Skölj potatisen och koka den till hälften med skalen på, ca 15 minuter. Låt svalna och skala sedan.
    2. Riv potatisen grovt på rivjärn eller i matberedare. Hacka det mesta av gräslöken och persiljan. Blanda 2/3 av hacket med potatisen, knäck i ägget och krydda. Blanda försiktigt.
    3. Hetta upp en fettsnål stekpanna med teflonbeläggning och smält 1 msk matfett per omgång. Klicka ut portionsbitar av röstin i pannan. Stek på medelstark värme tills röstin är gyllenbruna på båda sidor.
    4. Blanda under tiden samman crème fraiche och resten av persilje- och gräslökshacket. Spara ett par strån till garnering.
    5. Lägg upp röstin på tallrikar, arrangera laxen bredvid och klicka på crème fraiche. Garnera med gräslök. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ann0050 3 april 2012

    Det låter supergott, ska prova till förrätt i morgon kväll! Återkommer med betygssättningen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben