Minisemlor med hallon och blåbär

Serverar: 60 portioner

Minisemlor fyllda med somrigt söta bär går alltid hem som smör i solsken.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 ½ dl mjölk
  • ½ dl socker
  • 1 tsk malen eller stött kardemumma
  • 1 krm salt
  • 7 dl vetemjöl
  • 75 g rumsvarmt smör
  • Florsocker till pudring
  • Fyllning
  • 200 g mandelmassa
  • 1 dl hallonsylt
  • Blåbärsgrädde
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g blåbär
  • Eventuellt lite socker till bären
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smula ner jästen i en degbunke och ljumma mjölken till fingervärme. Lös upp jästen i mjölken. Blanda socker, kardemumma,salt och mjöl och rör ner i degspadet. Tillsätt det mjuka smöret i klickar. Arbeta ihop till en deg och knåda degen ordentligt. Låt degen jäsa övertäckt i minst 40 minuter.
    3. Dela degen i 60 små bitar och rulla till runda bullar. Lägg bullarna med jämna mellanrum på bakplåtspappersklädda plåtar och låt jäsa övertäckt ca 30 minuter. Grädda dem i mitten av ugnen i 8-10 minuter.
    4. Arbeta ihop mandelmassan med hallonsylten till en tjock smet. Skär av ett litet lock på bullarna och klicka eller spritsa i lite fyllning på varje bulle.
    5. Vispa grädden, mosa blåbären lätt och söta dem eventuellt med lite socker. Vänd ner blåbären i grädden och spritsa eller lägg en klick grädde på varje bulle. Sätt tillbaka locken, pudra med florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben