Mint- och chokladkakor

Serverar: 40 portioner

Mumsiga småkakor med mycket mintsmak.

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad, 70%
  • 50 g After Eight
  • 175 g smör, rumsvarmt
  • 2½ dl farinsocker
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 1 tsk pepparmintsarom
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk kakao
  • ½ tsk bikarbonat
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Hacka choklad och After Eight i lagom stora bitar. Vispa smör, farin-, strö-, och vaniljsocker vitt och pösigt. Vispa ner ägget och sedan gulan. Tillsätt pepparmintsaromen. Blanda alla torra ingredienser. Sikta och vänd ner det i smeten. Tillsätt chokladen och rör om.
    3. Forma runda bollar som plattas till på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12-15 minuter. Låt dem svalna på ett galler.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben