Mintchokladkaka med grädde
Mint och choklad är väldigt goda smakkompanjoner. Här möts de i en ljuvlig chokladkaka.
Glutenfri.
Ingredienser
100 g smör
2 ägg
2½ dl socker
Ett par droppar pepparmyntsolja
1½ dl mandelmjöl
6 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Riven kokos till formen
Servering
2 dl vispgrädde
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och vispa med elvisp ner ägg, socker och pepparmyntsolja. Blanda ihop mandelmjöl, kakao och vaniljsocker och blanda ner detta i smeten.
- Smörj en springform, ca 20 cm i diameter och strö den med riven kokos. Grädda kakan i 20-25 minuter mitt i ugnen. Ta ut och låt svalna.
- Servera med en klick vispad grädde.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Värmande drycker
Hu,vad ruggigt det är. Vad passar väl bättre är lite värmande dryck...
Värmande drycker
Här kommer fler förslag på värmande drycker, vilket kan behövas nu när...