Mintchokladkaka med grädde

Serverar: 10 portioner

Mint och choklad är väldigt goda smakkompanjoner. Här möts de i en ljuvlig chokladkaka. Glutenfri.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2½ dl socker
  • Ett par droppar pepparmyntsolja
  • 1½ dl mandelmjöl
  • 6 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Riven kokos till formen
  • Servering
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och vispa med elvisp ner ägg, socker och pepparmyntsolja. Blanda ihop mandelmjöl, kakao och vaniljsocker och blanda ner detta i smeten.
    3. Smörj en springform, ca 20 cm i diameter och strö den med riven kokos. Grädda kakan i 20-25 minuter mitt i ugnen. Ta ut och låt svalna.
    4. Servera med en klick vispad grädde.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    2-4
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Värmande drycker
    Hu,vad ruggigt det är. Vad passar väl bättre är lite värmande dryck...

    Värmande drycker
    Här kommer fler förslag på värmande drycker, vilket kan behövas nu när...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben