Mintchokladmuffins

Serverar: 12 portioner

Tid: 40 minuter

Lättbakade muffins med smak av mint och choklad

Ingredienser

  • 150 gram mörk choklad
  • 150 gram smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 12 mintchokladplattor, t ex After Eight
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Bryt chokladen i mindre bitar och smält på svag värme tillsammans med matfettet under omrörning. Ställ åt sidan att svalna. Vispa äggen och sockret vitt poröst. Sikta ner vetemjölet och bakpulvret. Häll därefter ner den ljumma chokladsåsen och rör varsamt smeten slät. Skeda upp smeten i formarna så att de blir fyllda tii knappt 3/4 delar. Skär varje mintplatta i ca 3 bitar och stick ner dem i smeten i varje muffinsform. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sanma 19 september 2009

    Bakar dessa för andra gången nu. De är väldigt goda om man gillar kombinationen av mint och choklad!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben