Mintchokladmuffins med päron

Serverar: 12 portioner

En muffinsvariant av det mintchokladtäckta päronet.

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 8-10 mintplattor (t ex After Eight)
  • 4-6 st konserverade päronhalvor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C. Smält margarinet, ta bort från plattan. Blanda i 1-3 mintplattor som får smälta. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna, och till sist margarinchokladen och rör försiktigt.
    2. Fördela i formar (inte mer än 3/4) och lägg en halv mintchokladplatta på varje muffin. Grädda mitt i ugnen i 9-11 min (de ska vara kladdiga!). Ta ut, låt svalna och fördela lite hackat päron på. Ätes varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben