Mintchokladmuffins med Philadelphiatopping

Serverar: 16 portioner

Härligt smarriga muffins till kaffet.

Ingredienser

  • 125 g smält smör
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 dl filmjölk
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 dl kakao
  • 100 g mintkakor, typ After Eight
  • Färskostkräm
  • 100 g färskost, typ Philadelphia
  • 50 g mjukt margarin
  • 2 1/4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Rör socker och ägg poröst. Klipp mintkakorna i bitar, blanda med filmjölken och häll i. Blanda i de torra ingredienserna och till sist det smälta margarinet.
    2. Kör färskostkrämen i matberedaren. (Kan frysas och tinar snabbt när man behöver den).
    3. Lägg muffinssmet i 16 formar, fortsätt med 1 tsk färskostkräm och avsluta med mer muffinssmet. Gräddas i 200°C ca 20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben