Mintchokladmuffins med mocka

Serverar: 12 portioner

Chokladmintsockerlagen finns bl a att köpa på coffee shops. Den går även att ersätta med ytterligare 1 dl mjölk och att man låter smälta fem mintchokladplattor i det varma matfettet

Ingredienser

  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl råsocker
  • 1 dl kakaopulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 1/2 tsk Nescafé-pulver
  • 3 ägg
  • 1 dl Davinci gourmet, chokladmintsockerlag
  • 2 dl mjölk
  • Flagad mandel, till formarna
  • Garnering
  • Mintchokladplattor, After Eight
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C. Smörj en muffinsplåt med tolv fördjupningar och strö dessa med flagad mandel. Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke.
    2. Smält matfettet och tillsätt kaffepulvret. Rör om tills det är upplöst.
    3. Vispa upp äggen vita och porösa och häll ner i mjölblandningen tillsammans med chokladmintsockerlagen och mjölken. Tillsätt det smälta matfettet och rör smeten slät.
    4. Skeda upp smeten i fördjupningarna och grädda muffinsen i mitten av ugnen i 20-25 min.
    5. Lägg en mintchokladplatta ovanpå varje muffins direkt när de tagits ur ugnen så att chokladen smälter av värmen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben