Kalaskaka med mocka

Serverar: 18-20 portioner

En mjuk kaka med en kombination av kaffe och choklad.

Ingredienser

  • 1½ dl mjölk
  • 2 tsk frystorkat kaffepulver
  • 200 g smör eller margarin
  • 2½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 1 msk kakao
  • Glasyr
  • ½ tsk frystorkat kaffepulver
  • 1 msk kokhett vatten
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör eller margarin
  • Garnering
  • Frystorkat kaffepulver
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken försiktigt, den ska inte koka! Tillsätt kaffepulvret och rör tills det löst sig.
    2. Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget under rejäl omrörning.
    3. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Tillsätt mjölblandningen till äggsmeten växelvis med kaffemjölken.
    4. Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm i diam. Grädda i nedre delen av ugnen i 175º ca 40 minuter.
    5. Glasyr: Lös kaffepulvret i vattnet. Rör ut florsockret och vaniljsockret i kaffet. Smält matfettet och tillsätt det i en fin stråle under kraftig vispning. Bred krämen på kakan. Smula sönder lite kaffepulver och strö det över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben