Kalaskaka med mocka

Serverar: 18-20 portioner

En mjuk kaka med en kombination av kaffe och choklad.

Ingredienser

  • 1½ dl mjölk
  • 2 tsk frystorkat kaffepulver
  • 200 g smör eller margarin
  • 2½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 1 msk kakao
  • Glasyr
  • ½ tsk frystorkat kaffepulver
  • 1 msk kokhett vatten
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör eller margarin
  • Garnering
  • Frystorkat kaffepulver
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken försiktigt, den ska inte koka! Tillsätt kaffepulvret och rör tills det löst sig.
    2. Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget under rejäl omrörning.
    3. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Tillsätt mjölblandningen till äggsmeten växelvis med kaffemjölken.
    4. Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm i diam. Grädda i nedre delen av ugnen i 175º ca 40 minuter.
    5. Glasyr: Lös kaffepulvret i vattnet. Rör ut florsockret och vaniljsockret i kaffet. Smält matfettet och tillsätt det i en fin stråle under kraftig vispning. Bred krämen på kakan. Smula sönder lite kaffepulver och strö det över.

    Liknande recept

    4
    50 min
    8-10
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben