Mintchoklads knappar

Roliga att baka och de blir sååå goda.. Imponera på gästerna med att servera en till kaffet. Gör dem runda som knappar eller fyrkantiga som After eight.

Ingredienser

  • 1 äggvita
  • 4 droppar pepparmyntsolja
  • 225 g florsocker
  • 100 g hackad mörk choklad
  • Florsocker till utbakning
  • Du behöver också
  • Smörpapper
  • Kavel
  • Runt kakmått 1 1/2 cm diameter
  • Instruktioner

    1. Pudra bakbordet, kaveln och kakmåttet med florsocker. Vispa äggvitan skummig. Tillsätt pepparmyntsoljan. Blanda ner florsocker, lite i taget. När massan är fast och ändå smidig är degen klar. Knåda den på bakbordet.
    2. Kavla ut massan 5 mm tjock. Ta ut rundlar med kakmåttet. Ta bort överflödig deg och kavla ut igen. Det är ungefär som att baka pepparkakor, det känns som om degen aldrig tar slut.
    3. Smält chokladen i en skål över en kastrull med hett vatten. Passa noga så att vattnet inte kokar, då kan chokladen bli grynig. Doppa mintbitarna i chokladen och fiska upp dem med hjälp av två gafflar. Lägg dem att stelna på smörpapper. Förvara mintchokladen i kylen i en burk med smörpapper mellan lagren.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben