Roliga att baka och de blir sååå goda.. Imponera på gästerna med att servera en till kaffet. Gör dem runda som knappar eller fyrkantiga som After eight.
Ingredienser
1 äggvita
4 droppar pepparmyntsolja
225 g florsocker
100 g hackad mörk choklad
Florsocker till utbakning
Du behöver också
Smörpapper
Kavel
Runt kakmått 1 1/2 cm diameter
Instruktioner
- Pudra bakbordet, kaveln och kakmåttet med florsocker. Vispa äggvitan skummig. Tillsätt pepparmyntsoljan. Blanda ner florsocker, lite i taget. När massan är fast och ändå smidig är degen klar. Knåda den på bakbordet.
- Kavla ut massan 5 mm tjock. Ta ut rundlar med kakmåttet. Ta bort överflödig deg och kavla ut igen. Det är ungefär som att baka pepparkakor, det känns som om degen aldrig tar slut.
- Smält chokladen i en skål över en kastrull med hett vatten. Passa noga så att vattnet inte kokar, då kan chokladen bli grynig. Doppa mintbitarna i chokladen och fiska upp dem med hjälp av två gafflar. Lägg dem att stelna på smörpapper. Förvara mintchokladen i kylen i en burk med smörpapper mellan lagren.
Liknande recept
Kommentarer (0)