Mintglaserade lammkotletter

Serverar: 4 portioner

Mycket smakrika lammkotletter som marineras och glaseras i farinsocker, sherry och mintgelé. Servera med nypotatis.

Ingredienser

  • 8 lammkotletter à 75 g
  • Glasering
  • 4 msk mintgelé
  • 2 msk sherry
  • 2 msk farinsocker
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk maizena
  • 4 msk lamm- eller grönsaksfond
  • Instruktioner

    1. Skär bort eventuellt överflödigt fett från lammkotletterna. Blanda mintgelén med sherry, farinsocker och pressad vitlök i en skål.
    2. Lägg lammkotletterna i marinaden och vänd dem så att de täcks av marinaden. Täck över och marinera i kylen i minst 15 minuter.
    3. Sätt grillen på medelvärme. Ta kotletterna från marinaden och lägg dem på ett grillgaller. Grilla kotletterna 7-10 minuter på varje sida eller tills de är genomgrillade.
    4. Blanda ner maizena i marinaden. Häll marinaden i en kastrull. Tillsätt fonden och sjud upp på svag värme under omrörning tills marinaden tjocknar. Lägg upp lammkotletterna på tallrikar och häll över glaseringen. Servera gärna lammkotletterna med nypotatis och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    nibarius 11 oktober 2009

    Jag använde en rätt så söt sherry så glaseringen blev lite väl söt men annars var det riktigt gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben