Misogryta med torkad banan och svart råris

Serverar: 4 portioner

Härlig gryta med valfri huvudingrediens, mycket smaker och massor av grönsaker.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé/ 4 kycklingfiléer/quornfiléer
  • Ca 15 små färska hela champinjoner
  • 1/2 purjolök
  • 1 stor röd paprika
  • 6 st små torkade bananer
  • 1 brk lätt kokosmjölk
  • 2-3 msk misopulver eller pasta (Smaka under tiden, finns olika sorter)
  • Salt
  • Peppar
  • 1 broccolibukett
  • 1 pkt färsk minimajs
  • Instruktioner

    1. Skiva köttet i tunna skivor och fräs i en rejäl panna. Lägg åt sidan på en tallrik. Fräs hela små svampar tills det fått en gyllenbrun färg. Lägg åt sidan.
    2. Skiva purjon tunt och strimla paprikan. Skiva de torkade bananerna. Häll en burk kokosmjölk i pannan och tillsätt mison. Smaka av med salt och peppar. När du är nöjd med smaken tillsätt köttet, svampen, purjon och paprikan. Sist de skivade bananerna. Låt småputtra ca 5 minuter.
    3. Bryt broccolin i små buketter och sänk ner dem 1-2 minuter tillsammans med minimajsen i lättsaltat kokande vatten. Servera grytan med svart råris, kokt broccoli och minimajs.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben