Den här klassiska japanska soppan är både uppfriskande och mättande, ett hälsosamt val för alla tillfällen. Miso och udonnudlar (tjocka vetenudlar) finns i asiatiska butiker eller välsorterade livsmedelsaffärer på den asiatiska hyllan. Både miso och tofu tillverkas av sojabönor och är mycket nyttigt.
Ingredienser
4 msk ljus miso
1 msk japansk soja
150 g fast tofu, skuren i 1 cm tärningar
1 knippe strimlad kinesisk broccoli
2½ dl strimlad färsk shiitakesvamp
400 g udonnudlar
3 msk strimlad salladslök
Instruktioner
- Hetta upp miso, soja och 1 ½ liter vatten i en kastrull på medelvärme och låt sjuda 8-10 minuter. Rör om väl så att mison löses upp, soppan ska vara grumlig.
- Tillsätt tofun, sänk värmen och låt sjuda svagt medan grönsakerna tillagas.
- Koka upp vatten i en kastrull och lägg i broccoli, svamp och nudlar. Låt koka cirka 2 minuter tills grönsakerna och nudlarna är mjuka. Ta upp med en tång och fördela i fyra portionsskålar.
- Portionera upp misosoppa och tofu ovanpå nudlarna och grönsakerna. Strö över salladslök och servera.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Otroligt god soppa.