Misosoppa med nudlar

Serverar: 4 portioner

Den här klassiska japanska soppan är både uppfriskande och mättande, ett hälsosamt val för alla tillfällen. Miso och udonnudlar (tjocka vetenudlar) finns i asiatiska butiker eller välsorterade livsmedelsaffärer på den asiatiska hyllan. Både miso och tofu tillverkas av sojabönor och är mycket nyttigt.

Ingredienser

  • 4 msk ljus miso
  • 1 msk japansk soja
  • 150 g fast tofu, skuren i 1 cm tärningar
  • 1 knippe strimlad kinesisk broccoli
  • 2½ dl strimlad färsk shiitakesvamp
  • 400 g udonnudlar
  • 3 msk strimlad salladslök
  • Instruktioner

    1. Hetta upp miso, soja och 1 ½ liter vatten i en kastrull på medelvärme och låt sjuda 8-10 minuter. Rör om väl så att mison löses upp, soppan ska vara grumlig.
    2. Tillsätt tofun, sänk värmen och låt sjuda svagt medan grönsakerna tillagas.
    3. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i broccoli, svamp och nudlar. Låt koka cirka 2 minuter tills grönsakerna och nudlarna är mjuka. Ta upp med en tång och fördela i fyra portionsskålar.
    4. Portionera upp misosoppa och tofu ovanpå nudlarna och grönsakerna. Strö över salladslök och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    annelinyqvist 5 maj 2012

    Otroligt god soppa.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben