Mississippi mud pie

Serverar: 10 portioner

En klassisk amerikansk paj med smak av marshmallows! Här bakad med några få ändringar som gör att fetthalten blir lägre.

Ingredienser

  • 175 g färdiga frysta smördegsplattor
  • Rivet skal av en halv apelsin
  • Fyllning och topping
  • 6 msk matlagningsgrädde
  • 200 g marshmallows (vanilj)
  • 225 g mörk blockchoklad
  • 4½ dl lätt vispgrädde
  • 1½ dl lätt crème fraiche
  • Kakao till garneringen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut smördegen på ett lätt mjölat bakbord tills degen är ca 3 mm tjock.
    2. Kavla in apelsinskalet i smördegen. Klä en form, 23 cm i diameter, med löstagbar kant med smördegen.
    3. Stick hål i smördegen med en gaffel. Lägg ett bakplåtspapper över degen och täck bottnen med gula ärter eller dyl. Ställ in formen i ugnen och baka i 10 minuter. Ta bort ärterna och bakplåtspappret. Baka ytterligare 10 minuter tills degen är gyllene. Låt svalna.
    4. Häll grädde och marshmallows i en kastrull. Värm försiktigt på svag värme under omrörning tills marshmallowsen har smält. Hacka chokladen grovt och lägg den i blandningen. Rör om tills chokladen har smält. Låt svalna.
    5. Vispa 2/3 av grädden hårt och blanda ner chokladblandningen. Häll smeten i den degklädda formen. Låt formen stå i kylskåpet två timmar. Vispa resten av grädden hårt och vänd mer crème fraichen. Bred blandningen över pajen. Använd en smal palettkniv när du ska bre ut toppingen på tårtan. För speciella tillfällen kan du använda en sprits med stjärnformad spets och spritsa ut t.ex. små rosetter. Pudra över kakao.

    Liknande recept

    5
    2 h 30 min
    4
    2

    Kommentarer (1)

    wivson 15 februari 2009

    Super god paj - jag bytte ut smördegsplattorna mot en choklad pajdeg.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben