Mixad kikärtssoppa

Serverar: 4 portioner

En krämig och smakrik kikärtssoppa. 450 kalorier per portion

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • ½ msk olja
  • 1 liter grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 400 g kikärter
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk salt
  • 1 krm chilipeppar
  • 3-4 potatisar
  • 2 msk hackad mynta
  • Tillbehör
  • 4 pitabröd
  • Matyoghurt
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär morötterna i bitar. Fräs lök och morötter i oljan i en gryta, stor nog för soppkok. Häll över buljongen och låt koka under lock ca 10 minuter.
    2. Spola hastigt av kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Lägg kikärterna i grytan. Mixa soppan slät med mixerstav. Smaka av med kryddorna.
    3. Skala och skär potatisen i tärningar, lägg dem i grytan och koka dem mjuka under lock ca 10 minuter. Blanda i myntan.
    4. Servera soppan med rostade pitabröd och matyoghurt

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben