Kikärtssoppa med ingefära och limebasilika

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En ganska så het soppa med frisk smak från limebasilikan. Fler recept finns på veganmage.se

Ingredienser

  • 3 dl okokta kikärtor
  • 1 l buljongvatten
  • 1 gul lök
  • 1 tum färsk ingefära
  • 2 nypor limebasilika
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • ½ tsk chilipulver
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Lägg kikärtorna i blöt i minst 8 timmar och förkoka dem sedan. Hacka löken, riv ingefäran och fräs i olivolja. Häll på kikärtor och buljong och koka upp. Tillsätt vitvinsvinäger och hackad limebasilika. Mixa och smaka av med och salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    GingerSpice 14 april 2009

    Mmm, låter hur gott som helst! Hittar man limebasilikan i helt vanliga matvaruaffärer?

    mifaja 20 juli 2012

    Soppan var väldigt god, men att använda sig av 1 liter buljongvatten skapar en alldeles för vattnig och smått smaklös soppa. Fick använda mig av dubbelt så mycket kikärter och sedan krydda lite vilt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben