Mjölk- och äggfri choklad- och banankaka

Mycket god!

Ingredienser

  • 2 dl mjöl
  • 2 dl havregryn
  • 3/4–1dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 7 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl mjölkersättning
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 3 små bananer
  • Instruktioner

    1. Smörj en kransform och bröa den med havregryn. Blanda de torra ingredienserna (mjöl, havregryn, socker, bakpulver, kakao och vaniljsocker). Smula ner margarinet i skålen. Mosa bananerna och blanda ner dem. Häll i mjölken och rör till en slät smet.
    2. Häll kaksmeten i formen och grädda kakan i 200 grader i cirka 35 minuter.
    3. Förvara kakan i kylskåpet när den har svalnat – den är godast efter att den fått stå en dag. Skär i skivor och servera med glass och bär.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (1)

    curszula 6 mars 2011

    Den är jättegod, smakar lite bäskt, men väldigt lite, med lite Oatly vaniljkräm mixad med kakao är det finemang! Rekomenderar, mkt god kaka och saftig

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben