Mjölkchokladmousse

Serverar: 8 portioner

Krämig, len och fyllig mjölkchokladmousse som nästan är beroendeframkallande. Denna hade vi ofta på nyårsafton när jag bodde hemma hos mina föräldrar. Ibland använder jag den som fyllning till chokladtårta. Blir jättegott! För att få moussen att bli just mjölkchoklad i slutändan blandar man både mjölkchoklad och mörk choklad med grädden. Då blir resultatet rätt! Använder man bara mjölkchoklad blir det nästan som vit choklad, då smakar det mest sött men ingen choklad nästan.

Ingredienser

  • 1 ½ gelatinblad
  • 2 äggulor
  • ½ dl strösocker
  • ½ dl vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 120 g mjölkchoklad, Marabou
  • 80 g mörk choklad, Marabou
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Vispa grädden ganska hård. Hacka chokladen och låt smälta i vattenbad. Gör en äggkräm genom att blanda äggulor, socker och vatten i en skål och ställ i ett sjudande vattenbad. Vispa till krämig konsistens. Lyft upp gelatinbladet och låt smälta i äggkrämen under omrörning.
    2. Blanda ner den smälta chokladen i äggkrämen under kraftig vispning till en slät smet. Vänd ner grädden i chokladkrämen och låt stå i kylskåpet i minst 3 timmar, gärna över natten. Lägg upp i serveringsskålar och strö gärna över rikligt med hackad mjölkchoklad och mörk choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben