Tårtan är precis vad den heter, kärlek på ett fat. Den är fylld med de läckraste ingredienser med fokus på choklad. Kvinnans bästa vän efter diamanter och spabehandlingar, eller hur? Den tar lite tid men efter första tuggan så inser ni att det var värt varenda minut
Ingredienser
Botten
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
¾ dl potatismjöl
1 ½ tsk bakpulver
3 msk kakao
Kolafyllning
395 g kondenserad mjölk
Mjölkchokladmousse
2 äggulor
3 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad
Vit chokladmousse
2 äggulor
4 dl vispgrädde
200 g vit choklad
Instruktioner
- Koka kondenserad mjölk i 1 ½ timme till kola. Koka den i oöppnad burk men ta bort pappret.
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda i resten av ingredienserna.
Smöra och mjöla formen (rund form på 22cm), häll i smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter.
- Låt svalna innan du skär den i tre bottnar
- Vispa grädde ganska hårt, inte till smör men den ska ligga kvar i bunken när du vänder på den.
Smält mjölkchoklad och vit choklad i separata skålar, i vattenbad eller micro.
Blanda grädden med äggulorna (dela upp i två bunkar)
Rör ner chokladen i vardera gräddäggblandning.
När dulce de lechen har svalnat brer du på den på den understa bottnen.
Lägg över den andra bottnen och bre ut mjölkchokladmoussen på bottnen och lägg på den sista bottnen.
Bred över den vita chokladmoussen över hela tårtan och garnera med olika chokladdekorationer.
Liknande recept
Kommentarer (0)