Het kärlek

Serverar: 2 portioner

Tid: 5 timmar

Ett recept som passar till Alla hjärtans dag.

Ingredienser

  • Glass
  • 1 dl mjölk
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1 msk glykos (finns på apotek)
  • 1/2 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • Sås
  • 100 g djupfrysta hallon
  • 2 msk Dansukker Råsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa samman äggulor och socker. Koka upp mjölk, grädde och glykos. Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen. Sila genom finmaskig sil. Kör blandningen i glassmaskin eller ställ in i frysen i minst 5 timmar och rör om då och då.
    2. Blanda hallon och råsocker i en kastrull och ge ett hastigt uppkok. Servera den heta såsen till den iskalla glassen och njut.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    4
    11
    5
    1 h 50 min
    20-30
    1

    Kommentarer (1)

    bigglo 31 mars 2010

    Vad gör glykosen? Måste den vara från apoteket eller kan man ta vilket druvsocker som?

    Relaterade Artiklar

    Matklubben Blogg 2007-07-31
    Hej igen Matklubbare! Undertecknad är tillbaks efter ett par års fr...

    Världens bästa bourbon
    Under en konferens på Smådalarö Gård för några veckor sedan provade ja...

    Jag, en matsamlare
    Jag samlar på mat – inte så att jag torkar den och klistrar in den i a...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben