Den här fiskgratängen blir alltid mycket uppskattad och är så lättlagad. Ett av mina absoluta favoritrecept.
Ingredienser
1 paket, 400 g, fryst torsk (eller kolja)
250 g (ungefär) frysta broccolibuketter
1 tsk salt
Vitpeppar
1 dl mjölk
2-3 msk lättmajonäs
1 msk skånsk senap
Ost, riven eller skivad
Instruktioner
Sätt ugnen på 250 grader. Tina fisken bara såpass att den kan skäras i ca 4 cm breda stycken. Smörj en eldfast form och lägg fiskbitarna i mitten (se bild). Salta och peppra.
Lägg de frysta broccolibuketterna i en ring runtom. Rör ihop mjölk, majonäs och senap. Häll blandningen över fisken och broccolin.
Sätt in fatet i ugnen i 15 min. Ta ut det och strö riven ost över, eller täck alltihop med tunna skivor ost. Sätt in i ugnen ytterligare 15 min.