Fisk på fat med sällskap

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 40 minuter

Den här fiskgratängen blir alltid mycket uppskattad och är så lättlagad. Ett av mina absoluta favoritrecept.

Ingredienser

  • 1 paket, 400 g, fryst torsk (eller kolja)
  • 250 g (ungefär) frysta broccolibuketter
  • 1 tsk salt
  • Vitpeppar
  • 1 dl mjölk
  • 2-3 msk lättmajonäs
  • 1 msk skånsk senap
  • Ost, riven eller skivad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Tina fisken bara såpass att den kan skäras i ca 4 cm breda stycken. Smörj en eldfast form och lägg fiskbitarna i mitten (se bild). Salta och peppra.
    2. Lägg de frysta broccolibuketterna i en ring runtom. Rör ihop mjölk, majonäs och senap. Häll blandningen över fisken och broccolin.
    3. Sätt in fatet i ugnen i 15 min. Ta ut det och strö riven ost över, eller täck alltihop med tunna skivor ost. Sätt in i ugnen ytterligare 15 min.
    4. Ris eller potatis serveras till.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben