Mjölkchokladmousse med päron

Serverar: 4 portioner

Len härlig mousse.

Ingredienser

  • 3 päron
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g mjölkchoklad
  • 2 äggulor
  • Ev 1 msk konjak, valfritt
  • Instruktioner

    1. Skala päronen och skär dem i klyftor, strö över socker. Stek dem mjuka i smör i en stekpanna på svag värme. Låt päronen kallna och lägg dem i portionsskålar.
    2. Vispa grädden hårt. Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad eller i mikrovågsugnen så att den bara blir mjuk. Rör sedan tills den smälter. Ljus choklad är extra värmekänslig.
    3. Rör ihop äggulorna i en skål. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör först i lite av grädden och sedan resten. Smaksätt ev med konjak.
    4. Klicka moussen ovanpå päronen. Låt moussen stå någon timme i kylen före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    anluk 18 oktober 2009

    Gjorde moussen utan päronen. Och vilken fantastisk smakupplevelse. Så underbart god!

    TinaY 19 februari 2010

    Gjorde den här en nyårsafton och bjöd på. Super gott!! =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben