Mjölkchokladmousse med glöggkokta körsbär

Serverar: 6 portioner

Ordet mjölkchoklad kan få mig att börja hallucinera. Den här moussen är säkerligen suveränt god men jag har inte testat den än. Ur Buffé november 2009.

Ingredienser

  • 100 g mjölkchoklad
  • 1 ½ gelatinblad
  • 3/4 dl + 2 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • ½ dl florsocker
  • 1 dl alkoholfri glögg eller lättglögg
  • 100 g torkade körsbär eller tranbär
  • ½ tsk majsstärkelse
  • Garnering
  • Ev färsk mynta
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke.
    2. Koka upp 3/4 dl grädde och häll den över chokladen. Låt stå ca 5 minuter. Rör till en slät kräm. Ta upp gelatinet ur vattnet och lägg det i en liten kastrull. Smält försiktigt - tillsätt ev 1 msk vatten så bränns det inte lika lätt. Låt svalna något. Blanda i gelatinet i chokladkrämen.
    3. Vispa 2 dl grädde, inte för hårt. Vispa äggulor och florsocker fluffigt. Tillsätt chokladkrämen och rör försiktigt. Blanda därefter i den vispade grädden. Fördela i 6 små glas eller portionsformar. Låt stå i kylen 2-3 timmar.
    4. Koka upp hälften av glöggen, tillsätt körsbären och låt sjuda någon minut. Blanda resten av glöggen med majsstärkelsen. Rör ned den och låt kompotten få ett uppkok. Ta av från värmen och låt svalna.
    5. Toppa moussen med körsbärskompotten och garnera ev med färska myntablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben