Mycket goda och fungerar lika bra efter jul.......
Ingredienser
ca 1½ kg tjockskuret revbensspjäll
1 apelsin
5-6 dl glögg, gärna alkoholfri
1 tsk salt
10 kryddpepparkorn
2 tsk rosmarin
2 tsk soja
Instruktioner
Skär spjället i portionsbitar.
Borsta apelsinen i varmt vatten.
Skala av det yttersta på skalet. Pressa ur saften.
Koka upp skal och saft av apelsinen, glögg, salt, kryddor och soja i en gryta.
Lägg i köttet och koka upp.
Koka under lock på svag värme tills köttet känns mört, 45-60 minuter. Prova med provsticka.
Låt köttet kallna i spadet om det inte ska serveras nykokt.
Red gärna av skyn med lite potatis- eller arrowrotmjöl till en klar och simmig sås. Beräkna 1/2 tsk mjöl per dl vätska
Servera med potatis (gärna pressad), kokta grönsaker och ev. lingonsylt
Denna låter helt fantastisk. Nu vet jag vad jag ska göra med allt glögg som blir över efter jul (bara alcoholfri som blir över av någon anledning) :-D
Tack
Denna låter helt fantastisk. Nu vet jag vad jag ska göra med allt glögg som blir över efter jul (bara alcoholfri som blir över av någon anledning) :-D Tack