Glöggkokta Revbensspjäll

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Mycket goda och fungerar lika bra efter jul.......

Ingredienser

  • ca 1½ kg tjockskuret revbensspjäll
  • 1 apelsin
  • 5-6 dl glögg, gärna alkoholfri
  • 1 tsk salt
  • 10 kryddpepparkorn
  • 2 tsk rosmarin
  • 2 tsk soja
  • Instruktioner

    1. Skär spjället i portionsbitar. Borsta apelsinen i varmt vatten. Skala av det yttersta på skalet. Pressa ur saften. Koka upp skal och saft av apelsinen, glögg, salt, kryddor och soja i en gryta. Lägg i köttet och koka upp. Koka under lock på svag värme tills köttet känns mört, 45-60 minuter. Prova med provsticka. Låt köttet kallna i spadet om det inte ska serveras nykokt.
    2. Red gärna av skyn med lite potatis- eller arrowrotmjöl till en klar och simmig sås. Beräkna 1/2 tsk mjöl per dl vätska
    3. Servera med potatis (gärna pressad), kokta grönsaker och ev. lingonsylt

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Luis 11 februari 2008

    Denna låter helt fantastisk. Nu vet jag vad jag ska göra med allt glögg som blir över efter jul (bara alcoholfri som blir över av någon anledning) :-D Tack

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben