Mjölkchokladmousse med hallon

Serverar: 4-6 portioner

Ännu en favorit bland mina desserter.

Ingredienser

  • 200 g mjölkchoklad
  • 2 dl vispgrädde lätt vispad
  • 3 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl hallon, frysta eller färska
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Bryt chokladen i bitar och smält hälften i vattenbad. Rör i resterande choklad och tillsätt grädden.
    2. Dela äggen i vitor och gulor. Rör ner gulorna i chokladsmeten. Vispa äggvitorna till hårt skum tillsammans med sockret. Vänd ner i chokladsmeten. Fördela i fyra glas.
    3. Lägg lite hallon på toppen av varje glas och pudra över lite florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bjuranna 20 september 2008

    Fick ju först ta reda på om grädden skulle vara vispad, vilket den skulle. Lyckades sedan göra mousse med crisp då inte chokladen blev lite klumpad.... Slutresultatet blev att allafall gott! Ganska mastigt är det dock så det räcker gott och väl till 6 personer.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben