Mjölkfri fläskpannkaka

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

God, nyttig och mättande. Och mjölkfri!

Ingredienser

  • 300g rimmat fläsk
  • 1dl vetemjöl
  • 1dl dinkelmjöl(siktat)
  • 1/2dl grahamsmjöl
  • 1dl havregryn
  • 1tsk salt
  • 1/2 tsk socker
  • 1krm vitpeppar
  • 1tsk bakpulver
  • 5 st ägg
  • 8dl havremjölk
  • 25g smält mjölkfritt margarin
  • 2st små morötter(1stor) rivna
  • Instruktioner

    1. Börja med att sätta ugnen på 220°C
    2. Mät upp mjölet och havregrynen i en vispvänlig bunke. Tillsätt salt, socker, vitpeppar och bakpulver och blanda ut i mjölet. Häll i hälften av havremjölken och vispa till en klumpfri smet. Vispa sedan i resterande mängd.
    3. Knäck i äggen och vispa till en jämn smet. Vispa i det smälta smöret och låt stå och svälla i ca 30 minuter.
    4. Under tiden, smörj en ugnssäker form ca 25*35cm. Tärna och stek fläsket i en stekpanna. Fördela sedan ut i den ugnssäkra formen. Skala sedan morötterna och riv dem och vispa i pannkakssmeten. Häll sedan smeten över fläsket och skjutsa in i mitten av ugnen i ca 50 minuter.
    5. Servera gärna med lingonsylt och grönsallad. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    4.7
    40 min
    4
    26

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben