Mjölkfri Fläskpannkaka

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Smakar minst lika bra som en "vanlig" fläskpannkaka

Ingredienser

  • 4 dl Vetemjöl
  • (gärna en Saltåkvarns, som är något mer grovmalen)
  • 8 dl Havremjölk
  • 1/2 - 1 tsk Salt
  • 1 tsk Socker
  • 4 Ägg
  • 1 bit Rimmat sidfläsk
  • (de färdigpackade bitarna brukar vara lagom storlek)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader Blanda de torra ingredienserna Rör i havremjölken i omgångar, glöm inte att skaka mjölken först Vispa ner äggen
    2. Ta bort svålen från sidfläsket och tärna det Bryn fläsket i stekpanna Smörj en långpanna Häll i smeten, häll i fläsket.
    3. Ställ in pannkakan i ugnen på högsta falsen i 5 minuter Flytta ner långpannan till lägsta falsen i 30-35 minuter
    4. Servera med lingonsylt.

    Liknande recept

    4.7
    40 min
    4
    26

    Kommentarer (1)

    MalinJ 26 augusti 2008

    Den enda skillnaden är att jag slipper göra två olika till familjen. Alla tycker om den mjölkfria!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben