Mjölkfri rotfruktslasagne

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 1 timme

Mumsig, smal, vegetarisk lasagne!

Ingredienser

  • Lasagneplattor
  • 250 g Alpro Soya yofu naturell alt. turkisk yoghurt
  • 400 g krossade tomater
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 1 liten bit kålrot
  • 150 g gröna bönor
  • 2 msk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm sambal oelek
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala och tärna morot, kålrot och palsternacka i tärningsstora bitar. Fräs rotfrukterna i olja i en stekpanna/kastrull ca fem minuter. Lägg i bönorna och finhackad vitlök och fräs någon minut till. Häll i tomater, tomatpuré, buljongtärning, sambal oelek och kryddorna och låt puttra fem minuter.
    3. Lägg ett tunt lager yofu i botten av en gratängform. Lägg sedan på lasangeplattor och bred ut rotfruktssåsen ovanpå dessa. Fortsätt med att varva dessa tre ingredienser i tre lager. Avsluta med att ta ett tunt lager yofu högst upp. Placera i mitten av ugnen och tillaga i 40 min. Servera med en rucolasallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben