Mjölkfri spenatpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Hittade spenat i kylen som började se lite vissen ut, så spenatpaj tyckte jag lät lockande men hittade inget recept som passade mina smaklökar så jag släpte alla kokböcker och tog det jag ville ha i kryddväg.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • ½ dl fullkornsdinkel
  • 1½ dl siktat dinkel
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk ättikssprit
  • 2½ msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 500 g färsk spenat
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 tsk örtalt
  • 2 tsk lime peppar
  • 1 tsk chili
  • 1 tsk muskot
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk ingefära
  • 3 ägg
  • 3 dl oatley havredryck
  • 1 gurka
  • 5 morötter
  • Instruktioner

    Slå på ugnen på 200*C. Smörj en pajform. Blanda salt, mjöl och margarin i matberedare, tillsätt ättika och vatten och kör ihop till en deg. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut, lägg degen i pajformen. Förgrädda i 200*C i 10 minuter Lägg spenat, skalade vitlöksklyftor och kryddor i matberedare och kör sönder till en sörja. Vispa ihop ägg och möjlk. Blanda i spenat sörjan i ägg och mjölk blandningen. Vispa ihop. Häll blandningen i pajskalet. Grädda i 200*C i 30-40 minuter. Riv gurkan och låt rinna av i en sil. Skala och riv morötterna. Blanda gurka och morötter och servera till pajen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben