Mjuk äppelkaka

Serverar: 8 portioner

En saftig äppelkaka som smakar gott med vispad grädde till.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 dl socker
  • 4 ägg
  • Finrivet skal från 1/2 citron
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 4 syrliga äpplen
  • 2 msk socker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk nystött kardemumma
  • Servering
  • Florsocker
  • Lättvispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°
    2. Smörj och mjöla en rund form, ca 25 cm i diameter med avtagbara kanter.
    3. Rör smör och socker vitt och poröst.
    4. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje.
    5. Tillsätt citronskalet.
    6. Blanda samman bakpulvret med vetemjölet och sikta ner.
    7. Rör varsamt smeten slät och bred ut hälften av smeten i formen.
    8. Skär äpplena i tärningar. Fördela äppelbitarna jämnt över smeten. Strö över sockret, kanelen och kardemumman. Täck med resten av smeten.
    9. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.
    10. Sikta lite florsocker över den kalla kakan vid servering. Servera lättvispad grädde till.
    11. Hoppas att det smakar gott!

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Äppeltider!
    Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...

    Fira Fars dag med en Gåsmiddag
    I år sammanfaller nästan Fars dag med firandet av Mårten Gås den 10...

    "Ett äpple om dagen.."
    "Ett äpple om dagen, håller doktorn borta.." kanske man skall ta med e...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben