En saftig äppelkaka som smakar gott med vispad grädde till.
Ingredienser
200 g smör
2 dl socker
4 ägg
Finrivet skal från 1/2 citron
1 1/2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
Fyllning
4 syrliga äpplen
2 msk socker
1 tsk malen kanel
1 tsk nystött kardemumma
Servering
Florsocker
Lättvispad grädde
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°
- Smörj och mjöla en rund form, ca 25 cm i diameter med avtagbara kanter.
- Rör smör och socker vitt och poröst.
- Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje.
- Tillsätt citronskalet.
- Blanda samman bakpulvret med vetemjölet och sikta ner.
- Rör varsamt smeten slät och bred ut hälften av smeten i formen.
- Skär äpplena i tärningar. Fördela äppelbitarna jämnt över smeten. Strö över sockret, kanelen och kardemumman. Täck med resten av smeten.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.
- Sikta lite florsocker över den kalla kakan vid servering. Servera lättvispad grädde till.
- Hoppas att det smakar gott!
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Äppeltider!
Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...
Fira Fars dag med en Gåsmiddag
I år sammanfaller nästan Fars dag med firandet av Mårten Gås den 10...
"Ett äpple om dagen.."
"Ett äpple om dagen, håller doktorn borta.." kanske man skall ta med e...