Mjuk äpplekaka med smak av kardemumma

Till det här behöver du en form 30x40 cm.

Ingredienser

  • 225 g smör
  • 5 dl socker
  • 4 små ägg
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 äpplen
  • Kardemumma
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    Ställ ugnen på 175 grader. Smöra och bröa formen. Smält smöret och låt det svalna. Häll i smöret, socker och ägg och rör till en jämn smet. Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker och rör ihop. Häll upp i formen och skala äpplena och skiva dem tunt. Tryck ner dem i ett fint mönster i kakan, strö över kardemumma och strössla med pärlsocker. Ställ in kakan i mitten eller lite lägre och grädda 35-45 min tills kakan fått fin färg och stannat till sig. Skär sedan upp den när den har svalnat något, pudra över med florsocker och servera med en klick vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben