Mjuk banankaka och morotskaka med kakao och kaffe

Mjuk och saftig kaka bakad helt utan vitt vetemjöl, smör eller socker. Nyttig med andra ord och mycket god.

Ingredienser

  • 3 stora eller 4 mindre ägg
  • 1 dl flytande honung
  • 3 1/2 dl dinkelmjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 dl mosad banan
  • 1/2 dl kakao
  • 1 dl grovt hackade pistagenötter
  • 2 tsk malet kaffe
  • 0,75 dl kallpressad rapsolja
  • 1 msk fint riven färsk ingefära
  • 4 dl rivna morötter
  • Instruktioner

    1. Börja med att sätta ugnen på 175 rader.
    2. Ta fram en rund form med löstagbara kanter och smörj med lite extra rapsolja.
    3. Blanda samtliga av de torra ingredienserna i en bunke. Rör ordentligt så att bakpulvret blandas runt. Blanda ägg och honung i en annan bunke med oljan, ingefära och de rivna morötterna. Häll sedan över mjölblandningen i äggblandningen och blanda runt till en jämn smet med en sked.
    4. Häll hela smeten i formen och grädda i ugnen i ca 35 minuter. Om man vill kan man även strö riven kokos över kakan efter gräddning.
    5. Låt kakan svalna och skär sedan upp den i små bitar eller ställ fram hel.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (2)

    sheidilady 9 januari 2010

    så himla god blev den! tack ;D

    moderkakan 13 maj 2011

    Godare än förväntan! Var skeptisk mot kaffet men det blev supergott! Dessutom nästan inte jätteonyttig :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben