Mjuk citronkaka med kokos

Serverar: 1 portioner

Jättegott med citron och kokos i sockerkaka

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1/2 dl pressad citronsaft
  • 1/2 dl kaffegrädde
  • 2 dl riven kokos
  • 1 tsk citronessens
  • 2 tsk kokosessens
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Riven kokos till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en sockerkaksform på 1 1/2 liter och strö den med kokos. Smält fettet och blanda ner citronsaft, kaffegrädde, essens och riven kokos. Låt vila.
    2. Vispa ägg och socker poröst. Sikta ner vetemjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. Blanda sist ner kokosmassan. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i 30-40 minuter. Stjälp upp kakan när den har svalnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben