Mjuk pepparkaka med lingon och äppelmos

Serverar: 8-10 portioner

Ett gammalt recept på en lite annorlunda pepparkaka.

Ingredienser

  • 1 hg smör
  • 2 dl socker
  • 2 stora el 3 små ägg
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1½ dl havregryn
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk kryddnejlikor
  • ½ tsk ingefära
  • ½ hg (3/4 dl) hackade nötkärnor
  • 1 dl lingonsylt
  • 1 dl äppelmos
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt äggen och rör kraftigt. Rör ner det samt sist sylt och äppelmos.
    2. Fyll smeten i smorda och bröade formar - antingen 1 stor eller två mindre.
    3. Ugnstemperatur 175-200 grader i 30-40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben