Mjuk pepparkaka med rårörda lingon och farinsocker

Det finns många recept på denna klassiker. Här kommer min variant.

Ingredienser

  • 3 dl brunt farinsocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 krm kryddnejlika
  • 1 dl rårörda lingon
  • 1,5 dl gräddfil
  • 0,75 dl smält smör
  • 3 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en 1,5 liters form.
    2. Vispa ägg och farin pösigt. Blanda ner bikarbonat och de tre malda kryddorna så att deet fördelas väl. Tillsätt lingonsylt, gräddfil och det smälta smöret. Blanda varsamt. Rör sist ner mjölet.
    3. Grädda kakan ca 50 minuter eller tills den är torr när man provar med en sticka. Låt den svalna i formen innan den stjälps upp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben