Mjuk sesamkaka

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme

En utmärkt kaffekaka med god smak av sesam. Litet marmelad på toppen ger extra smak.

Ingredienser

  • 150 g Smör eller margarin
  • 3 1/2 dl Socker
  • 1 msk Finstrimlat apelsinskal
  • 3 Ägg
  • 5 1/2 dl Vetemjöl
  • 2 1/2 tsk Bakpulver
  • 6 msk Sesamfrön
  • 1 1/2 dl Mjölk
  • 4 msk Pressad apelsinsaft eller juice
  • 4 - 6 msk Apelsinmarmelad
  • Instruktioner

    1. Rör matfett och socker poröst. Blanda ned apelsinskal och ägg, ett i sänder. Blanda mjöl, bakpulver och 5 msk sesamfrön i en bunke. Blanda ned mjölblandningen växelvis med mjölken och apelsinsaften i smeten och rör den smidig.
    2. Häll smeten i en smord, bröad ringform, ca 1 1/2 l, och strö över resten av sesamfröna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175° ca 45 minuter eller tills kakan är gräddad. Låt den svalna i formen ca 15 minuter, stjälp upp den på galler och skeda över marmeladen medan kakan fortfarande är varm.
    3. Låt kakan kallna, skär den i skivor och servera den.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    30

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben