Sesamkakor

Serverar: 25 portioner

Små, rara sesamfrön sätter god smak på många av Orientens bakverk. Här är det en enkel mördegskaka som fått extra piff.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl sesamfrön
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vatten
  • Instruktioner

    Smält smöret och låt det svalna. Rör ner mjöl, sesamfrön, socker och vatten. Arbeta ihop till en deg och forma till två rullar. Låt dem ligga i kylen ca 1 tim. Sätt ugnen på 200°. Skär rullarna i 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 12 – 15 min

    Liknande recept

    1 h 30 min
    30

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben