sesamkakor

Goda sesamkakor som man kan ha till mellanmål eller tilltugg.

Ingredienser

  • 2 dl sesamfrön (skalade)
  • 1 dl kokos eller nötter
  • 4 msk honung
  • 3 msk socker
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Smält sockret och honungen tillsammans. Tillsätt övriga ingredienser och värm en stund.
    2. Lägg upp på bakplåtspapper med ett bakplåtspapper över och kavla ut degen. Låt det svalna och skär till små kakor. klart!

    Liknande recept

    1 h 30 min
    30

    Kommentarer (1)

    Virvlande 21 oktober 2012

    Vad gör jag för fel? en tredjedel av smeten fastnade på kaveln och det fungerade inte att bre ut den med en slickepott. Den verkar inte stelna heller. Smaken är det inget fel på, lite sött kanske, men det blir ju inga kakor. Måste man ha flytande honung? Jag hade i vanlig.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben