Sesamkakor

Mumsiga kakor där dadlar ger naturlig sötma. Jag äter dem förutom till fikat som mellanmål och ibland i väntan på en lite för sen middag... Passar veganer och många allergiker.

Ingredienser

  • 2 ½ dl sesamfrön, hälften finmalda
  • 1 dl kokosflingor, hälften finmalda
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ dl grahamsmjöl
  • 2 msk sojamjöl
  • 1 ½dl dadlar
  • 0,25 tsk salt
  • 2 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda de 5 första ingredienserna väl i en skål.
    2. Koka dadlarna mjuka i vattnet med lite salt. Mosa med gaffel.
    3. Rör samman dadelgröten och de torra ingredienserna väl.
    4. Lägg ut små kakor med gaffel och tryck dem platta. Grädda i +200 grader i ca 15 minuter.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    30

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben