Mjuka havrerutor med rabarbertopping

Serverar: 20 portioner

En lättbakad långpannekaka som du snabbt rör ihop i kastrullen.

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 7 dl havregryn
  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 1 tsk mald kanel
  • ½ tsk nystött kardemumma
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 4 dl rabarber i bitar
  • 2 msk socker
  • Instruktioner

    1. Smörj och mjöla en mindre långpanna, ca 22x32 cm, eller klä den med bakplåtspapper. Smält smöret i en väl tilltagen kastrull. Ta kastrullen från värmen och vänd ner havregrynen. Låt svälla i 10 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Rör ner äggen, ett i taget, och rör om mellan varje. Tillsätt resterande torra ingredienser och rör om så att allt blandas väl. Tryck ut smulorna jämnt i långpannan. Blanda rabarberbitarna med sockret och strö dem över kaksmeten.
    4. Grädda kakan mitt i ugnen i 20-25 minuter. Skär den i bitar när den har svalnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben