En lättbakad långpannekaka som du snabbt rör ihop i kastrullen.
Ingredienser
250 g smör
7 dl havregryn
2 ägg
1½ dl socker
1 tsk mald kanel
½ tsk nystött kardemumma
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning
4 dl rabarber i bitar
2 msk socker
Instruktioner
Smörj och mjöla en mindre långpanna, ca 22x32 cm, eller klä den med bakplåtspapper. Smält smöret i en väl tilltagen kastrull. Ta kastrullen från värmen och vänd ner havregrynen. Låt svälla i 10 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör ner äggen, ett i taget, och rör om mellan varje. Tillsätt resterande torra ingredienser och rör om så att allt blandas väl. Tryck ut smulorna jämnt i långpannan. Blanda rabarberbitarna med sockret och strö dem över kaksmeten.
Grädda kakan mitt i ugnen i 20-25 minuter. Skär den i bitar när den har svalnat.