Mjuka pepparkaksänglar

Grädda en inte för hög mjuk pepparkaka i långpannan och tag sedan ut figurer med pepparkaksformar eller skär ut efter egna idéer. Dekorera med silverkulor, strössel och pyntfärg. Har du en stor långpanna eller vill grädda två, går det utmärkt att dubbla satsen.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1½ dl, 145 g strösocker
  • 1½ dl, 115 g farinsocker
  • 1½ dl gräddfil
  • 75 g smält smör
  • 3 dl 180 g extra fint mjöl
  • 1½ msk, drygt ½ påse á 20 g, pepparkakskryddor
  • Pepparkaksformar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225° .
    2. Rör ägg och strö och farinsocker ljust och pösigt. Tillsätt gräddfil och matfett.
    3. Blanda vetemjöl och pepparkakskryddan. Rör ner försiktigt, men så att det blandas ordentligt.
    4. Häll smeten i en långpanna som klätts med bakplåtspapper.
    5. Grädda på mellersta falsen ca 15 minuter.
    6. Lyft över på ett galler och låt svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    safir74 24 november 2008

    Dessa blev goda. Gjorde spöken till dotras kalas och hade vit glasyr på.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben