Mjuka solrosbröd

Serverar: 18 portioner

Goda bröd till kvällsmål eller med soppa! 141 kcal/bröd

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 2 msk olja
  • 1 påse (11 g) torrjäst
  • 4 dl rågmjöl
  • ca 6 dl jästbrödsvetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 1 dl solrosfrön
  • Instruktioner

    Värm vätskan till 42 grader och häll i en mixer, tillsätt oljan. Blanda alla andra ingredienser i en bunke och stjälp dem i degvätskan. Blanda med degkroken i ca 10 minuter. Låt sedan degen jäsa i 40 minuter. Själp upp på ett bakbord och baka ut ca 18 bröd, som läggs på plåtar. Låt jäsa ytterligare 20 minuter och värm sedan ugnen till 225 grader. Grädda bröden i ca 15 minuter och låt svalna under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben