Mjuka tacos med köttfärs och bönor
En härlig plockmåltid som passar både stora och små. Bönorna är heta, fiberrika och smala till skillnad från köttfärssåsen som är lite fetare men istället milt kryddad.
Ingredienser
Köttfärsröra
400 g nötfärs
1 msk olivolja
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
1 krm malen chilipeppar
2 krm malen spiskummin
2 tsk kinesisk soja
½ dl tomatpurè
Bönröra
4 dl kokta svarta bönor
1 röd spansk peppar
2 vitlöksklyftor
1 ½ gul lök
½ tsk malen spiskummin
1 msk olivolja
3/4 dl tomatpuré
1 tsk socker
½ tsk salt
Några kvistar färsk basilika
Till servering
8 stora, mjuka tortillabröd
2 avokador
Lime- eller citronsaft
2 dl gräddfil
½ rödlök
Några kvistar färsk basilika
Instruktioner
- Köttfärsröra:
Fräs köttfärs med hackad lök i oljan tills den fått lite färg. Pressa i vitlöken, krydda med chilipeppar, spiskummin och soja. Rör i tomatpuré så det binder ihop färsen lite.
- Bönröra:
Dela först chilifrukten, peta bort fröna men spara dem.
Skär chilin i strimlor. Finhacka vitlöken. Hacka löken.
Fräs lök, vitlök, chili och spiskummin i oljan.
Mosa i bönorna lite grovt.
Rör i tomatpurén och låt allt bli varmt.
Krydda med socker, salt och basilika.
- Dela avokadorna och skiva fruktköttet.
Pressa över lite lime eller citronsaft, så håller de färgen bättre. Skala och skiva löken.
- Lägg upp avokado, gräddfil, rödlök och basilika i separata skålar.
Servera rörorna med vetetortillas eller mjukt tunnbröd och tillbehören.
- Tips!
Flera tillbehör som skivade tomater, isbergssallad och majskorn är också gott till.
Liknande recept
Kommentarer (0)