Mjuka tortillabröd

Serverar: 3 portioner

Tid: 3 minuter

Supergoda, och det är hemkunskapens recept också! Lätt att göra glutenfria.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 20 g margarin
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Men spara lite till bakbordet. Fördela margarinet i mjölblandningen med fingertopparna.
    2. Tillsätt vatten och arbeta degen med en träsked. Den ska lossna från skålen, gör den inte det tillsätter du lite mer mjöl. Men ta ej för mycket mjöl, då blir den smulig.
    3. Ta upp degen och arbeta den smidig på mjölat bakbord. Dela degen i 3 delar. Kavla ut varje kaka till den storlek du tycker passar.
    4. Värm en stekpanna. Grädda kakorna på båda sidor i het, torr stekpanna tills de fått vacker färg ca 2-3 min. Låt svalna på hög under bakduk. De ska förvaras i plastpåse.
    5. Ibland blir de torra, hårda och smular. För att förhindra detta brukar jag lägga dem i plastpåsen strax efter gräddning. Då blir de mjuka, och håller ihop. Ett tips bara.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pleta 27 augusti 2013

    Snabbt och lätt. Matigare än vanliga. Kanske inte rikigt som köpebröden men plus för hur snabbt det går att göra och att man i princip alltid har ingredienserna hemma.

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben