Mjuka tunnbrödskakor

Serverar: 12-16 portioner

Tid: 30 minuter

Goda.

Ingredienser

  • 1 l mjölk
  • 1/2 dl rapsolja
  • 50 g jäst
  • 2 msk sirap
  • 1 msk salt
  • 5 dl rågmjöl
  • 1,7 dl vetemjöl
  • 1 tsk hjorthornsalt
  • Instruktioner

    Smält smöret, häll över mjölken och värm till 37 grader. Häll degspadet i en bunke och blanda i jästen. Rör om såatt allt löser sig och tillsätt sirap, salt, rågsikt och en del av vetemjölet. Arbeta degen, låt jäsa till dubbel storlek. Tillsätt hjorthornsalt. Arbeta degen på bakbordet. Dela den i 12-16 bitar och arbeta varje del till en rund bulle, som får jäsa mellan bakdukar. Kavla ut bullarna med kavel, därefter med en kruskavel till runda kakor, som naggas och gräddas på el-häll eller i en torr stekpanna. Kakan gräddas ca 1 min på vardera sidan. Låt svalna mellan bakdukar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben