Testa popcorn i kakan! Perfekt för nötallergiker och alla andra. Använd mikropopcorn eller poppa i kasrull.
Ingredienser
1 burk sötad, kondenserad mjölk, 400 g
50 g smör
1 liter popcorn, ½ dl opoppade korn
Knappt 1 tsk salt
50 g mörk choklad att ringla över
Instruktioner
Klä en form, ca 18x20 cm med bakplåtspapper.
Mät upp kondenserad mjölk och smör i en vid, tjockbottnad kastrull. Låt koka upp och puttra på ganska svag värme i drygt 20 minuter tills krämen börjar tjockna, bli gyllenbrun och släppa kastrullens botten.
Rör hela tiden noggrant, men skulle smeten trots allt bli lite bränd är det ingen fara.
Dra kastrullen från plattan när kolan är klar.
Salta popcornen och blanda ner dem. Tryck ut smeten i formen i ett jämnt lager, använd fuktade händer, eller en stekspade om det känns för varmt.
Ställ i kylen att stelna 1-2 timmar.
skär kakan i avlånga bitar.
Smält chokladen i mikron eller över vattenbad och ringla över kakorna med en gaffel.
Låt stelna i kylen en stund.
Förvara kallt.