Moas krämiga wok

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En underbar och lite småstark wok som jag hittade på en tråkig höstdag.

Ingredienser

  • 400 gram kött (kyckling, fläsk eller nöt)
  • 400 gram frysta wokgrönsaker (ex findus classic)
  • 1 röd lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk Mrs Chengs Woksauce
  • 2 msk Sweet chili sauce
  • Soya
  • 1 dl Matlagningsgrädde
  • Kryddor efter behag
  • Vitlökspulver
  • Paprikapulver
  • Ingefära
  • Peppar
  • Timjan
  • Curry
  • Nudlar eller ris
  • Instruktioner

    1. Strimla köttet och bryn det i en wokpanna tillsammans med lite olivolja. Lägg därefter i de halvtinade/tinade wokgrönsakerna, strimlade löken och vitlöken och sänk då värmen på plattan en aning. Låt grönsakerna mjukas upp och bli varma tillsammans med köttet innan du kryddar. Använd kryddorna efter eget smak och tycke (observera att ingefära & paprikapulver gör maten starkare). När allt detta blandats häller du på woksauce, soya och sweet chili sauce. Blanda och sänk värmen ytterligare. Låt sjuda på låg värme och häll sedan på matlagningsgrädde. Blanda ihop och servera med nudlar eller ris.
    2. Tips: För ytterligare sötma i rätten tillsätt en msk honung.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben