Mocca semifreddo med sommarbär

Serverar: 6 portioner

Sommardessert de luxe! Ta de bär som du hittar i trädgården.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 vaniljstång
  • 1 ½ dl socker
  • 4 dl vispgrädde
  • ½ dl espressokaffe, eller starkt bryggkaffe
  • Garnering
  • ½ liter blandade sommarbär
  • Instruktioner

    1. Dela gulor och vitor. Snitta vaniljstången, skrapa ur fröna i en skål med äggulorna. Tillsätt sockret och vispa tills smeten ljusnar. Vispa äggvitorna till ett fast skum i en annan skål. Vispa grädden. Blanda espresso eller kaffe med äggulesmeten.
    2. Vänd ner grädden och äggvitorna . Häll över smeten i en portionsglas som tål att stå i frysen. Täck med plastfolie och frys cirka 1 ½ timme. Garnera med björnbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben