Moccacreme på havrebotten med hallon och blåbär

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 15 minuter

Ännu en god efterrätt som jag kan rekommendera...

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 msk farinsocker
  • 1 ½ dl havregryn
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 2 tsk snabbkaffepulver
  • 1 msk kokande vatten
  • 2 äggulor
  • ½ dl florsocker
  • 2 äggvitor
  • 2 dl vispgrädde
  • Ca 1 liter hallon och blåbär
  • Instruktioner

    Sätt ungen på 200 grader. Smält smör i en kastrull. Ta den från värmen och rör ner socker, havregryn och mjöl. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten ca 24 cm i diameter. Låt degen gå upp något mot kanterna. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt kallna. Rör ut kaffepulvret i vattnet. Låt svalna. Vispa äggulor och florsocker poröst. Rör ned kaffet. Vispa äggvitorna till hårt skum. vispa grädden. Vänd ner grädde och vitor i äggblandningen. Bred ut fyllningen i havrebotten. Lägg på hallon och blåbär. Tips! Du kan använda frysta bär men låt dem först rinna av på hushållspapper... Då färgar inte bären av sig

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben