Serverar: 6 portioner
Supergod dessert till midsommarbordet.
Sätt ugnen på 200º. Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen. Rör ner socker, havregryn och mjöl. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Låt degen gå upp något mot kanterna. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt kallna. Rör ut kaffepulvret i vattnet. Låt svalna. Vispa äggulor och florsocker poröst. Rör ner kaffet. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden. Vänd ner grädde och vitor i äggblandningen. Bred ut fyllningen i havrebottnen. Lägg på hallon och blåbär.
Gjorde denna paj igår på en tjejträff. Pajen är jättegod men jag undrar över konsistensen..?! Ska den inte frysas eller ev vara gelantin i? Tycker att själva cremen är för lös.