Moccacrème på havrebotten

Serverar: 6 portioner

Supergod dessert till midsommarbordet.

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g smör
  • 2 msk farinsocker
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 2 tsk snabbkaffepulver
  • 1 msk kokande vatten
  • 2 äggulor
  • 1/2 dl florsocker
  • 2 äggvitor
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 1 liter hallon och blåbär
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200º. Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen. Rör ner socker, havregryn och mjöl. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Låt degen gå upp något mot kanterna. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt kallna. Rör ut kaffepulvret i vattnet. Låt svalna. Vispa äggulor och florsocker poröst. Rör ner kaffet. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden. Vänd ner grädde och vitor i äggblandningen. Bred ut fyllningen i havrebottnen. Lägg på hallon och blåbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lenasj65 12 februari 2010

    Gjorde denna paj igår på en tjejträff. Pajen är jättegod men jag undrar över konsistensen..?! Ska den inte frysas eller ev vara gelantin i? Tycker att själva cremen är för lös.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben